Лекови за чир на желудник

Лекови за чир на желудник

Лек за чир на желудник: Сок од зелка

Лек за чир на желудник е многу едноставен. Луѓето кои имаат чир на желудник бараат природни лекови како да го излечат својот желудник.

cabbage juice for healing ulcersБенефит од конзумирање на сок од зелка


Чир на желудник може да се излече ако се пие чист сок од зелка. Јас сум еден од тие што бареле народен природен лек за чир на желудник и Хеликобактер пилори. Врската помеѓу двата е голема, бидејќи голема е веројатноста да добиете чир од оваа бактериска инфецкија.

Зелка


Зелката спаѓа во фамилијата cruciferous  и од тамy доѓаат различни врсти на зелка но во нашите краишта најмоногу конзумирани се црвената и зелената зелка. red cabbage juice health benefits

Црвената зелка има доста здрави витамини A, B1, B2, B6, C, E, K. Содржат многу антиохиданти кои ги стимулираат ензимите на нашиот одбрамбен механизм. Научно докажано е дека зелката е добра за борба и спречување на ракови а исто и ако сакате да се прочистите тогаш зелката е правилен избор за детох бидејќи содржи лутеин ин тхиоцианити . Добар извор е на магнезиум, калциум и патасиум кој го штити срцето правилно да работи и мѕ ја враќа еластичноста на артериите и ги штити од запушување.

Нутриционистички вредности на Зелката


Cabbage Nutrition Chart

Carbohydrates Calorie Information Protein & Amino Acids
Total Carbohydrate5.2g Total amount of Calories 1g Protein 2%
Sugars 2.8 g
Dietary Fiber 9%

Vitamins

Vitamins Minerals
Vitamin A 2% Calcium 35.4mg
Vitamin C 54% Iron 2%
Vitamin D Magnesium 10.7%
Vitamin E 1% Phosphorus 23.1mg
Vitamin K Potassium 151mg
Vitamin K 85% Sodium 16.0mg
Thiamin 0.1mg Zinc 0.2mg 1
Riboflavin 0.0mg Copper 0.0mg
Niacin 0.2mg Manganese 0.1mg
Vitamin B6 0.1mg Selenium 0.3mcg
Folate 38.3mcg Fluoride 0.9mcg
Vitamin B12 0.0mcg
Pantothenic Acid 0.2mg
Choline 9.5mg
Betaine 0.4mg

Дали Сокот од зелка е добар за стомачен чир?


is cabbage juice good for ulcersЗелката е природен лек за лекување на чирови. Според  Anne Louise Gittleman сокот од зелка може да ја регенерира слузокожата на желудникот и да ги излечи чировите. Исто така е добра против хеликобактер пилори. Има студии каде што 90% од пациентите се излечени благодарение на сокот од зелка кој го консумирале во рок од 14 дена. Исто така луѓето со киселина во желудникот тврдат дека сокот од зелка му го излекувал хранопроводот и свинтерот кој ослабнува и ја пушта храната во грлото.Други студии се гласни дека зелката е добар за заштита од многѕ ракови бидејќи ја контролира ПХ киселоста во желудникот.

Зелката против лошиот холестерол!


Според ACS American Chemical Society, зелката е многѕ добра за губење на тежина и за спречување на кардиоваскуларни заболувања. Според извештајот на Thomas T.Y. Wang и неговите колеги кои правеле тестирања на животни заклучиле дека микро зелените елемнти од зелката ги намалавуваат триглицеридите и замастениот дроб. Друга студија која ни доаѓа од Јапонија тврди дека во рок од 12 недели група млади со висок холестерол биле изложени на режим од сок од зелка и брокули. Резултатите покажале значителен намален липопротеин кој народно го вика лош или висок холестерол

Сок од зелка против воспаление!


Зелката содржи антохоцианс и други важни полипенолс кои се важни флавоноиди што го контролираат нашиот имунолошки одбрамбен систем. Кога во нашето тело не внесуваме anti-inflammatory витами тогаш нашето тело е изложено на висок ризик од хронично воспалување. Поради ова џусот од зелка односно зелката е добар за воспаление.

 

Сок од зелка за чир на желдуник или Хеликобактер начин на подготовка!


После долго истражување заклучив дека соковникот треба да е убав и не премногу скап. Велам да не е скап бидејки ако го користите за друга употреба тогаш зелката знае да го уништи соковникот. Јас користев доста скап соковник но сега не можам да го користам за правење на сок бидејќи металот и пластиката имаат лоша миризба на зелка, а миризбата на зелката е доста лоша. Исто така после секоја употреба треба да го миете соковникот. Јас пиев два пати дневно по една чаша од црвена и зелена зелка мешано. Сокот добива розева/црвена боја но сепак ќе можете да го пиете и само и од обична зелена зелка. Наутро по една чаша и на вечер по една чаша без да јадете. Значи една средна големина на зелка би ви траела 2, 2,5 до 3 дена максимум. Исто така секоја зелка нема да има ист вкус и можам да ви кажам дека ако не межете да го пиете чист бидејќи на многу луѓе му се гади  тогаш додадете по 2 моркови и јаболко. Но сепак ке треба да внимавате сок од зелка чист треба да испадне некаде околку 250ml или една чаша. Оваа процедура нека биде од 10-14 дена па морате да паузирате. Исто така ако сакате можете да пиете чај од ликориш или Тасе Биле корен, тоа ќе ви го подорби варењето и ке ја залечи стомачната слуз. Јас ги пиев и апчињата што ги нарачав од на интернет. Исто така од некои зелки можете да почустувате печење во грлото, што е сосема нормално.

Ова е се што користев јас лично линкови.

Cheap Juicer like this 

DGL Licorice Tablets

Licorice Tea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *