Најдобриот ефикасен природен лек за Хеликобактер

Најдобриот ефикасен природен лек за Хеликобактер

 

Хеликобактер Пилори инфекција & Причини 


Helicobacter pylori (Хеликобактер Пилори) се всушност бактерии кои живеат во нашиот стомак и црева и ја уништуваат слузокожата од стомакот. Хеликобактерот е доста заразна инфекција и се смета дека може да се пренесе од човек на човек преку плунка, недоволна хигиена и фекална зараза(контаминација). Ако ја имате оваа бактериска инфеција неколку години тогаш лесно може да развиете чиреви или воспаление на стомакот.Познато е дека оваја бактерија може да доведе до појава на рак/чиреви ако не се преземат мерки за отстранување.

 

Стомачна инфекција (H. Pylori)


Хеликобактер е стомаќна инфецкија која заразува милиони луѓе годишно и е многу честа. Откриена е во 1982 гонина од страна на Аустралискиот патологист Робин Варен и гастрологистот Бери Маршал. Тие во нивното истражување откриле дека луѓето заразени со оваа бактерија страддат од ракови, киселини и чиреви. Бактеријата ја напаѓа слузокожата од стомакот и на тој начин се појавуваат полипи и гастро чиреви. Според анализите бактериите предизвикуваат околу 95 % од дунденални и 75% гастро чиреви. Така да како да се справите со оваа бактерија е важно. Постојат различни тестови за дијагностикација со оваа бактерија. Stomach Bacteria called Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori Tестови


Четири тестови постојат за правилна дијагноза на Хеликобактер . pylori:

 • Тест преку испитување на крв
 • Тест кој најчесто го прават е со дување во цевка на празен стомак
 • Најточен тест е преку трвда столица
 • Гастроскопија на вашиот стомак

Можете да најдете неколку тестови на интернет но сепак посои шанса да не се 100% точни product review .

Helicobacter Pylori- Хеликобактер Апчиња и лекуваљње


Отрсанувањето на Хеликобактер Пилори е навистина тешко.  Третманот се состои од пиење на комбинација од антибиотици како нехиум и ранитал, ампицилин и класид. Овој третман треба да се прима во рок од 7 дена и е навистина тежок за вашето тело. Во светот е позната како PPI и успехот после овој третмант е 83%. Јас лично ја имам примено оваа терапија и беше навистина тешка некаде 1200мг доза. За тие што имаат заслабнат организам тогаш може да имаат вртоглавица и лошење. Може да развиете и болка во бубрезите но сепак ако сте решиле на овој третмант кој е сега за сега единстевниот кој медицината го нуди тогаш пробајте да ги испиете сите лекарства до крај.

 

Внимателно со третманот


Како што веќе спомав овој третман е премногу тежок за повеќето пациенти, ги уништува сите балтерии во цревата и во желудникот, а многу малку од луѓето знаат дека бактерии има позитивни кои ни требаат во нашиот огранизам за нормално работење и варење на храната. Ако не ја уништите во целост бактеријата тогаш имате голема шанса да не ја униптите и по втор пат будејки вашиот огранизам станува отпорен на лекарставата па ке треба да барате терапија слична од друга фармацевстка фирма.

Што после Хеликобатер Пилори


Многу од пациентите кои го имале овој проблем исто и јас ќе сватат дека проблемите со надуеност, болка и киселина нема да престанат. Многу од пациентите немаат никакви последици а сепак имаат бакетрија во стамакот. Јас за среќа осетив и отидов на лекар. Некои лица ќе губат тежина, некои ќе ставаат килограми бидејќи не му работи организмот како што треба. Мојот проблем беше во главно појава на киселина и голема вртоглавица. Мојот желудник, односно свинтерот на врвот од желудникот кој преставува вентил кој треба да не ја порпушта храната и желудечните сокови беше ослабен и не затвораше. Заклучок, убивањето на бактријата не е единствениот проблем за кој треба да се грижите, треба да се грижите и за тоа како да ги средите другите проблеми кои бактериајата ги направила. Во мојот случај имав болка под ребрата и печење, што бев дијагнистициран со GERD/IBS нарушен метаблизам.

Helicobacter-Хеликобатер Пилори Природен Третман кој работи


Треба да бидете упорни после терапијата за да се вратите во нормален тек. Треба да почнете да правите кефир, или да внесувате активиа југурт. Активиа јогуртот е добар, содржи бактерии кои се позитивни но остануваат во вашиот стомак и наредниот ден, значи не е како другите јогурти кои организмот ги преработува во еден ден и не останива ништо. Најдобар и најефикасен и најефтин третмант е да купите кефир габа па сами да си правите јогурт, премногу е здрав и можеби 1000% поефикасен од било кој купен јогурт. Бидете внимателни од каде ја купувата габата бидејќи лесно може да купите инфицирана габа која сепак ке произведува јогурт, но со лоши бактерии. Голема хигиена трабе да се има кога се подготвова и чисти габата. Одете на овој линк и ќе видите што прозиводи јас сум користел за да ја се излечам природно product review . Овие природни лекови заедно со Ликориш или Таceв Биле корен. Тој чај е многу добар за хеликобактер, ја лечи слузокожата од желудникот и не дава бактериите да се размножуваат. Ја враќа нормалната Ph киселост во стомакот. Мојата фамилија се излекува на овој начин без да ја прима терапијата.

12 Начини да ја победите Хеликобактер Бактерата


 1. Природен мед или пробиотички.
 2. Ако е сезоната јадете зелен спанаќ и брокули, малку варени.
 3. Пијте 100 percent Organic licorice tea Тасев Биле . Линк до описот на опис на продукто
 4. По една лажичка на утро и вечер од јаболкова киселина
 5. Земете Калциум таблети, Vitamin C и E
 6. Најдете HCL дигестивни табле. Ако земате ранитал или нексиум за желудник тие ја намалуваат киселината и со тоа некои луѓе мислат дека се излекувале, но вистината е дека тие само ја намалуваат на жлездата залачење на киселина.
 7. Земете Deglycyrrizinated Licorice or DGL tablets Тасев Биле. Прочитајте го мојот опис на продуктот кој јас сеуште го употребувам Organic Licorice Extract
 8. Куркумин во прав
 9. Кефир
 10. Зелен чај
 11. Мача прашок ако сте во моѓност
 12. Baking soda растоврена во вода

Излечете ја стомачната инфламција


Сите што имаат проблем со својот стомак, болка или се дијагностицирано со дигестивено пореметување ова е најдобриот лек. Исто така треба да го промените начинот на исхарана колку што е можно но сепак пијте чај од ликориш или тасев биле и ќе осетите разлика. Од сите работи чајот, DGL ликориш или Тасев Биле апчињата ќе ви поможат наповеќе. Можете да прочиате од другите постови што јас користам а исто така имам и диета која ќе ја напишам на макединонски.

Поздрав

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *